dinsdag 23 december 2014

Plannen & Ideeën


Fijne feestdagen iedereen en een goed, gelukkig, gezond en natuurlijk een mooi woonjaar voor 2015.

Ik doe niet aan goede voornemens, maar nieuwe plannen natuurlijk wel. Zo staat voor volgend jaar de gang en de slaapkamer op het verlanglijstje. Dus plannen genoeg en daar komen natuurlijk ook altijd weer nieuwe ideeën bij. We hoeven ons dus niet te gaan vervelen.


Zoals bij iedereen staat het wonen op het moment op een laag pitje. We hebben wel al wat voorbereidingen in de gang gedaan (nieuwe stopkontakten laten plaatsen) en eigenlijk zou er nu gestuct gaan worden. Maar Rob heeft vorig jaar Kerst en deze zomervakantie niet echt vrij gehad en was daar nu wel heel erg aan toe. Dus hebben we de muur waar de stopkontakten zijn gezet gewoon even in de oude kleur gezet die we nog hadden. Begin volgend jaar zal er weer verder worden gegaan. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. ;) Gelukkig weet ik ook nog niet helemaal wat voor kleur ik wil gebruiken, dus echt erg is het niet. Kan ik er nog even over nadenken.......


Vroeger schoof ik heel veel en hebben alle spullen wel overal gestaan. Ook toen maakte ik al foto's en zoals jullie denk ik ook hebben, is het terugkijken van dat soort foto's nooit goed want dan ga je denken "oh dat stond daar toch ook heel leuk". In de sfeer daarvan heb ik de kamer omgegooid. De bank staat nu in het midden en de stoel gezellig in de hoek. Zo kan Rob lekker lezen en tv kijken. Ook heb ik de pilaar weer teruggezet en daar staat Karel heel mooi op.


Toen alles stond heb ik (met ik bedoel ik natuurlijk Rob want wat is hij zwaar!) het Romeintje in de kamer gehangen. Hij hangt heel mooi naast de kast en geeft heel veel sfeer.
Het is even wennen maar misschien moet ik het gewoon even laten staan om er aan te kunnen wennen.
Dus jullie horen wel in het nieuwe jaar of het is blijven staan of dat ik alles weer terug heb gezet.

Liefs, Marjan

vrijdag 5 december 2014

December.....

Wat een kou de laatste dagen!


Dat zijn we helemaal niet meer gewend. Maar lekker warm onder een bontdeken en met een grote kop thee of natuurlijk warme chocolademelk, is het best wel uit te houden. Oh ja, en de haard aan.... Een echte must in deze tijd van het jaar. Zelf houd ik heel erg van dit jaargetijde. Lekker de kaarsjes en de lampen aan. Het geeft mij een lekker thuis gevoel.


Er kriebelde wel iets om wat dingetjes te veranderen. Dus eerst even over nagedacht, anders is het zo'n heen en weer gesjouw voor niets en dat vind de rest van de familie onzin, en toen toch besloten om het kleine tafeltje beneden neer te zetten. Hij heeft eerst een paar dagen naast de bank gestaan maar daar kon ik niet aan wennen. Totdat dochterlief ineens zei dat hij misschien wel leuk achter de stoel zou staan. En ik moet zeggen, ze had helemaal gelijk. Het is top. Eerst de kruiklamp erop gehad maar die is wel erg zwaar dus die heb ik omgeruild met Karel. Ik blijf het het mooist vinden als er weinig staat. Ik begin iedere keer enthousiast te decoreren om daarna steeds meer weg te halen.


Dat doet me denken aan kerst. Vroeger toen de meiden klein waren werd er 6 december begonnen met het versieren en een heuse kerstboom (soms zelfs 2 kleintjes), maar hoe dichterbij Kerst we kwamen hoe meer spullen eruit gingen. Als mijn schoonzusje met Kerst kwam eten en Rob (manlief zegt "ik heb een naam") haar naar huis bracht waren ze de straat nog niet uit of de boom stond al buiten.


Ik heb dus niet echt iets met kerst versieringen. Nu is het ook zo dat onze jongste dochter ook nog eens hyperallergisch is dus sinds die tijd kan er sowieso geen boom meer komen of andere kersttakken.  En erg dat ik dat vind........ maar niet heus.
Mensen vinden het wel altijd raar dat ik niets met kerstversieringen heb want zo redeneren zij je bent toch altijd met je huis bezig. Ja maar dat vind ik toch anders. Ik vind het bij een ander ook altijd heel gezellig maar zelf houd ik er nu eenmaal niet van.

Ieder jaar heb ik wel altijd maretakken. Het liefst één héle grote, dat wordt dus even zoeken.....


Geniet lekker van deze tijd.

Liefs, Marjan

zaterdag 15 november 2014

Geur in huis


Hebben jullie dat ook..... Ik vind een geur in huis heel belangrijk. Onze lieve Jack wil nog weleens ruiken met nat weer. Ja daar kan je niets aan doen als hondje. Maar ik vind dat niet zo lekker.
Dus ben ik dol op geurkaarsen. Ik heb ze van allerlei merken al gehad. Duur, goedkoop en alles wat daar tussen zit. Het is bij mij allemaal al eens langs geweest. Ik houd heel erg van vanille geuren. Deze zijn altijd goed. Maar ook de wat meer kruidige varianten vind ik lekker ruiken.
Op dit moment ben ik helemaal gek op de geurkaarsjes van Bridgewater Candle Company en dan vooral White Cotton. Zo lekker!


Ook favoriet zijn de kaarsjes van de Action in de geur white cedar en vetiver.
Echt als je deze op meerder plekken in je kamer aansteekt krijg je een heerlijke geur in huis.
Bij Ikea vind ik Sinnlig in de geur kalmerende spa en natuurlijk vanille erg lekker.


Op de trap heb ik ook vaak geurkaarsjes aan. Dat geeft zo een lekker en warm welkom. Wel haal ik ze 's avonds weg want er zijn al eens een paar hele mooie oude glazen gesneuveld omdat als ze niet aan zijn de glazen bijna niet te zien zijn en ja dan wil er nog wel eens iemand op staan. En ik kan jullie vertellen dat geeft naast een hoop kabaal ook heel veel troep. Daarom zet ik deze tegenwoordig in goedkope glazen. Beetje zonde als het weer gebeurt.


Het is zelfs zo erg dat ik in de toilet geurlichtjes heb staan. En omdat onze toilet erg donker is staat het ook gezellig als je de deur opent. Ook heel belangrijk.


Dochterlief heeft de tic ook meegekregen en brand regelmatig geurkaarsjes in haar kamer als ze aan het studeren is. Dus dan ruikt het werkelijk overal in huis lekker. Ik vind ik het vooral prettig als er in iedere ruimte een ander luchtje hangt. Hierdoor krijgt je elke keer weer een andere beleving.

Liefs, Marjan

zaterdag 8 november 2014

Schilderen

Na wat overleg. Nou ja overleg, meer gewoon zeggen dat het "écht veel mooier is", ging manlief overstag. Hij heeft alle kozijnen in de woonkamer ook Lino geschilderd. Ik ben er zo blij mee! Het straalt zoveel meer rust uit.


Als de zon schijnt valt het niet zo op, maar als het wat donkerder wordt geeft het zoveel meer sfeer.
Eenmaal bezig ga je vanzelf andere dingen zien die je ook nog even wil doen. Zo werd ook meteen de deur van de veranda maar gedaan. Deze hebben we in een mooie matte bijna antraciet kleurige grondverf geschilderd. De witte deur vond ik zo storend. Ook de schouw stoorde me erg. Hij was door de tand des tijds aangetast en zag er niet meer uit. Ook vond ik hem niet meer bij de sfeer passen die ik wil. Dus op een mooie zonnige dag de stoute schoenen aangetrokken en de schouw in Piombo kalkverf geschilderd. Ohhh wat ben ik er blij mee! Wat een kleurtje al niet doet... Hij gaat nu mee in de sfeer en alles wat je er bij of op zet staat meteen veel mooier!


Nu alleen nog de witte kruizen van het hek schilderen, maar daar is het nu geen weer voor en ik moet er nog een kleurtje voor zoeken. Ze moeten natuurlijk wel bij de rest passen.
Maar de veranda kan zo de winter wel door!

Zoals jullie al zien ben ik al helemaal in kerstsferen. Bij de Action een knuffelig rendierhoofd gekocht. Staat super leuk! Het hoeft niet altijd serieus te zijn om indruk te maken. ;)


Liefs, Marjan