dinsdag 15 juli 2014

Nieuwe Aanwinst

Nu kan ik leuk gaan vertellen over mijn nieuwe wasmachine (de oude heeft de geest gegeven), maar ik denk niet dat jullie daarop zitten te wachten. Dus daarom nu zonder te veel poespas wil ik jullie voorstellen aan Karel.


Karel is mijn nieuwe pot, welteverstaan. Carola, van Landelijk en Sober Wonen, was zo lief om hem te komen brengen. Of eigenlijk een andere pot. Het verhaal zit zo. Ik had op de open dag een hele mooie pot zien staan waar ik helemaal verliefd op was geworden. Maar ja, jullie kennen het wel, duur en waar zet ik hem neer. Toch kon ik hem niet vergeten. Gelukkig had ik nog wat gespaard en manlief lief aangekeken en toen de pot besteld.


Zoals gezegd was Carola zo lief om hem te komen brengen maar zij was eerst nog inkopen gaan doen. Bij mij aangekomen en de pot binnen gezet zegt zij dat ze nu een grotere pot had gekocht. Zoals jullie inmiddels vast wel weten houd ik heel erg van groot. Dus ik begon meteen te stralen en vroeg hoeveel groter deze pot was. Om dat goed te kunnen zien heeft dochterlief hem uit de auto gehaald en ernaast gezet. Ik was meteen om en wilde graag de grotere hebben. Gelukkig vond Carola dat geen probleem en zo staat Karel nu bij ons op de eettafel mooi te wezen.


Ernaast alleen een dadeltak en op de grond een staande lamp. Zo mooi stoer. Helemaal blij.
Ook heb ik nog 4 onderzetters gekocht. Bij de eerste blik werden ze meteen omgedoopt tot tafeltennisbatjes. Ach ja, wat maakt het uit, ik vind ze leuk en ze staan superleuk met een glas thee en wat lekkers. Daar gaat het toch om.

Veel liefs, Marjan

maandag 7 juli 2014

Kleden

Naast wonen is handwerken een grote passie van mij. Ik haak, brei en naai graag. Eén van de dingen die ik graag maak zijn dekens. Dit is gekomen nadat mijn moeder voor mij een deken had gehaakt. Het begin van een kleine verzameling. Zoals jullie wel begrijpen zijn mijn dekens niet echt fel gekleurd maar passen mooi in het gebruikte kleurenschema.


Ze liggen echt overal. In de slaapkamer, de gang, de keuken, de woonkamer en zelfs buiten kunnen we niet zonder de dekens.


Voor mijn dochters heb ik wel kleur gebruikt, maar ook zij beginnen steeds meer om mijn kleuren te vragen. Dus het gezegde waar je mee omgaat wordt je mee besmet gaat dan ook bij ons op.


Naast zelfgemaakte kleden heb ik ook veel  gekochte kleden. Favoriet zijn de bontkleden zo heb ik er een op de chaise longe liggen. Zodra ik deze weghaal loopt Jack, onze jack russel, achter mij aan met een gezicht van waar ga je met mijn kleedje naar toe. Hij ligt er altijd op te slapen lekker dicht tegen mij aan. De bontkleden liggen het hele jaar in huis. Zomer of winter. Maakt mij niet uit.


De kleden wisselen vaak van plek. Manlief gaat altijd netjes op een kleed zitten als hij in zijn werkkleding/fietskleding ergens wil zitten. Maar ja zoals ook bij jullie verandert er nog wel eens wat en ook de kleden hebben geen vaste plek. En hij mag niet op alle kleden zitten dus ja dan wordt het wel eens zoeken naar een kleed waar hij wel op mag zitten. Ook Jack weet dat hij niet zomaar op de bank mag gaan zitten. Alleen als er een kleed ligt mag hij erop. Dat doet hij dan ook netjes maar je moet wel snel zijn anders zit hij er eerder op dan jij.

liefs Marjan