zaterdag 15 november 2014

Geur in huis


Hebben jullie dat ook..... Ik vind een geur in huis heel belangrijk. Onze lieve Jack wil nog weleens ruiken met nat weer. Ja daar kan je niets aan doen als hondje. Maar ik vind dat niet zo lekker.
Dus ben ik dol op geurkaarsen. Ik heb ze van allerlei merken al gehad. Duur, goedkoop en alles wat daar tussen zit. Het is bij mij allemaal al eens langs geweest. Ik houd heel erg van vanille geuren. Deze zijn altijd goed. Maar ook de wat meer kruidige varianten vind ik lekker ruiken.
Op dit moment ben ik helemaal gek op de geurkaarsjes van Bridgewater Candle Company en dan vooral White Cotton. Zo lekker!


Ook favoriet zijn de kaarsjes van de Action in de geur white cedar en vetiver.
Echt als je deze op meerder plekken in je kamer aansteekt krijg je een heerlijke geur in huis.
Bij Ikea vind ik Sinnlig in de geur kalmerende spa en natuurlijk vanille erg lekker.


Op de trap heb ik ook vaak geurkaarsjes aan. Dat geeft zo een lekker en warm welkom. Wel haal ik ze 's avonds weg want er zijn al eens een paar hele mooie oude glazen gesneuveld omdat als ze niet aan zijn de glazen bijna niet te zien zijn en ja dan wil er nog wel eens iemand op staan. En ik kan jullie vertellen dat geeft naast een hoop kabaal ook heel veel troep. Daarom zet ik deze tegenwoordig in goedkope glazen. Beetje zonde als het weer gebeurt.


Het is zelfs zo erg dat ik in de toilet geurlichtjes heb staan. En omdat onze toilet erg donker is staat het ook gezellig als je de deur opent. Ook heel belangrijk.


Dochterlief heeft de tic ook meegekregen en brand regelmatig geurkaarsjes in haar kamer als ze aan het studeren is. Dus dan ruikt het werkelijk overal in huis lekker. Ik vind ik het vooral prettig als er in iedere ruimte een ander luchtje hangt. Hierdoor krijgt je elke keer weer een andere beleving.

Liefs, Marjan

zaterdag 8 november 2014

Schilderen

Na wat overleg. Nou ja overleg, meer gewoon zeggen dat het "écht veel mooier is", ging manlief overstag. Hij heeft alle kozijnen in de woonkamer ook Lino geschilderd. Ik ben er zo blij mee! Het straalt zoveel meer rust uit.


Als de zon schijnt valt het niet zo op, maar als het wat donkerder wordt geeft het zoveel meer sfeer.
Eenmaal bezig ga je vanzelf andere dingen zien die je ook nog even wil doen. Zo werd ook meteen de deur van de veranda maar gedaan. Deze hebben we in een mooie matte bijna antraciet kleurige grondverf geschilderd. De witte deur vond ik zo storend. Ook de schouw stoorde me erg. Hij was door de tand des tijds aangetast en zag er niet meer uit. Ook vond ik hem niet meer bij de sfeer passen die ik wil. Dus op een mooie zonnige dag de stoute schoenen aangetrokken en de schouw in Piombo kalkverf geschilderd. Ohhh wat ben ik er blij mee! Wat een kleurtje al niet doet... Hij gaat nu mee in de sfeer en alles wat je er bij of op zet staat meteen veel mooier!


Nu alleen nog de witte kruizen van het hek schilderen, maar daar is het nu geen weer voor en ik moet er nog een kleurtje voor zoeken. Ze moeten natuurlijk wel bij de rest passen.
Maar de veranda kan zo de winter wel door!

Zoals jullie al zien ben ik al helemaal in kerstsferen. Bij de Action een knuffelig rendierhoofd gekocht. Staat super leuk! Het hoeft niet altijd serieus te zijn om indruk te maken. ;)


Liefs, Marjan

zaterdag 1 november 2014

Woonshoppen

Verleden week ben ik gezellig met dochterlief naar Amersfoort geweest. We gingen niet alleen naar de bloemenmarkt maar ook even langs bij Arianne van Sober en Stoer wonen. Nu zij in Amersfoort zit is het voor mij makkelijker om even langs te gaan, maar het was er helaas nog steeds niet van gekomen. Dus wij gingen vrijdags gezellig samen op pad. Na wat zoekwerk, ik heb niet zo'n goed richtingsgevoel en als Google Maps tegen je zegt "ga in noord-oostelijke richting" en je weet niet welke kant dat is, dan begrijpen jullie wel dat het echt zoeken wordt. Maar we zijn er gekomen!

We werden hartelijk ontvangen door Jan, Arianne en hun zoon. Wat ziet het er geweldig uit bij ze! Echt een heerlijke winkel! Bij binnenkomst zag ik hun deuren. Die mochten van mij zo mee naar huis. GEWELDIG. Meteen zag ik een mooie plank waar ik wel een mooi plekje voor wist. Ook heb ik nog een kleine kandelaar meegenomen. Daarna hebben we heerlijk zitten kletsen onder het genot van een lekker kopje thee. Dochterlief vroeg op een gegeven moment of we nog iets anders gingen doen of dat we bij hun bleven wonen. Dus namen we afscheid, waar we ruim de tijd voor namen, en zijn daarna nog gezellig de stad in geweest.


De volgende dag ging ik samen met mijn vriendin nog een rondje woonshoppen. Zij wilde een nieuwe stoel bestellen bij De Bongerd in Kesteren. Ze vond de stoel die bij mij op de veranda staat erg leuk. Om te kijken of de stoel leuk bij haar staat hebben we de stoel bij haar neergezet. Ze was er helemaal blij mee en dus ging ze zoeken waar ze hem kon bestellen. Het werd dus de Bongerd. De stoel mag totdat haar stoel geleverd wordt lekker bij haar logeren. Al is het af en toe best lekker weer, voorlopig doen we het dan maar even zonder stoel...

En ja, ga je die kant op dan ga je dus meteen maar even langs Seizoen en Stijl en de Potstal. Heerlijk snuffelen. Bij Seizoen en Stijl heb ik 2 mooie zeepjes en een toefje meegenomen. Bij de Potstal heb ik alleen maar advies aan vriendin gegeven. Daarom kwam zij hier met een leuk rond tafeltje en een grote pot vandaan.


Daarna nog even lekker wat gegeten in Rhenen. Een leuke afsluiter van een gezellig vriendinnen-dagje.

Het nadeel van wat nieuws kopen is dat je toch even een paar dingen anders neer wil zetten en wat dingen weer weg haalt... Maar alles staat en er is weer rust in huis!

Liefs, Marjan